Om oss

Tillsammans bygger vi sveriges bästa sajt för simmare

Bakgrund

Champions Crew är en organisation som skapades för att främja svensk ungdomssimning. När Lars Frölander avslutade sin långa karriär visste han att han ville ge något tillbaka till svensk simning. Han ville att all den erfarenhet han samlat på sig genom åren skulle spridas vidare. Lars tanke var att ”tänk om jag genom min erfarenhet och kunskap kan bidra till att generera fler svenska världsstjärnor”. Tillsammans med Stefan Nystrand och Sarah Sjöström föddes senare iden till Champions Crew.

Vision

Vår vision är att inspirera och motivera unga simmare på vägen till deras framgångar. Genom att ge såväl svenska klubbar som den enskilde simmaren verktyg och utmaningar ska utvecklingen främjas.

Vad vi försöker uppnå med denna sajt

Utveckla svenska ungdomars utveckling

85%

Tävlingsmoment

60%

Ge tips om träning

45%

Öka uppmärksamheten kring simning

80%
Man 1

Lars Frölander

OS-mästare, Världsmästare, Europamästare och tidigare världsrekordhållare på 100 fjäril. Har varit med i svenska landslaget i mer än 20 år och deltagit i sex olympiska spel.

Man 1

Stefan Nystrand

Världsmästare, Europamästare, tidigare världsrekordhållare på 100 frisim. Har varit med i svenska landslaget i 13 år och deltagit i fyra Olympiska Spel.

Man 1

Sarah Sjöström

Världsmästare, Europamästare, Världsrekordhållare på 100 Fjäril. Har varit med i svenska landslaget sedan 2007 år och deltagit i två Olympiska Spel.